DRUGA OBAVIJEST, Stručno edukativna konferencija s međunarodnim sudjelovanjem “Upravljanje zdravstvenim rizicima u hotelskim sustavima”, Opatija, 13.11.2009. |
10.12.2018. |
Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo - Komora sanitarnih inženjera i tehničara Organiziraju Stručno edukativnu konferenciju s međunarodnim sudjelovanjem INSTITUCIONALNO POKROVITELJSTVO POKROVITELJI KONFERENCIJE TEMATSKE ODREDNICE KONFERENCIJE: Konferencija je fokusirana na zdravstvene rizike i njihovu kontrolu u hotelskim i kamp sustavima. Konferencijom će biti obuhvaćene najnovije spoznaje i praktična iskustva iz slijedećih područja: Zakonski okvir sigurnosti hrane - primjena na turističku djelatnost Pregled legislative u provođenju sanitarnog nadzora u hotelskim sustavima Stručni nadzor i certifikacija eko-hotela kao doprinos sigurnosti i kvaliteti prehrane i smanjenju zdravstvenih rizika u hotelima Praktični prikaz uspostave HACCP sustava u hotelima Informacija o hrani kao element rizika Preventivne mjere u sprečavanju pojave Legionarske bolesti - primjeri iz prakse Dezinfekcija u hotelima kao opća mjera upravljanja rizicima od zaraznih bolesti Vrste štetočina i njihova kontrola u hotelskim objektima usklađena sa novom zakonskom regulativom Bazeni i prateći prostori – zahtjevi za upravljanjem zdravstvenim rizicima Aktualna problematika dispozicije otpada i otpadnih voda nastalih u hotelskim objektima Primjena najnovijih uredbi kakvoći mora za kupanje na hotelskim plažama STRUČNO USAVRŠAVANJE Učesnicima Konferencije bit će izdane Potvrdnice o sudjelovanju u radu Konferencije. Temeljem navedenog, članovima strukovnih organizacija prisustvovanje Konferenciji bit će valorizirano sukladno odluci matičnih upravnih tijela, kako slijedi: Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo – Komora sanitarnih inženjera i tehničara (Komora HUSI) Hrvatska veterinarska komora (HVK) Hrvatska liječnička komora (HLK) PROGRAM KONFERENCIJE Program Konferencije (GIF, 70 KB, PDF English, 35 KB) Četvrtak, 12. studenog 2009. 19.00 - 20.15 PRIJAVE I REGISTRACIJA 20.30 – 22.00 [color=red]COCKTAIL DOBRODOŠLICE Petak, 13. studenog 2009. 07.30 – 09.00 PRIJAVE I REGISTRACIJA 09.00 – 10.50 09.00 – 09.30 UVODNO OBRAĆANJE I POZDRAVI 09.30 – 09.50 Zakonski okvir sigurnosti hrane - primjena na turističku djelatnost – Juroš Ita (CV) 09. 50 – 10.10 Sanitarno inspekcijski nadzor u hotelima – Jelovica Ilijana (CV) 10.10 – 10.30 Pružanje informacija o hrani u okviru ugostiteljske ponude – Krešić Greta (CV) 10.30 – 10.50 RASPRAVA 10.50 – 11.20 PAUZA 11.20 – 13.20 11.20 – 11.50 Specifične opasnosti za zdravstvenu ispravnost hrane u postupcima pripreme hrane hotelskih sustava – Jurčević Podobnik Vedrana (CV), Muždeka Živković Tamara (CV), Budimir Darko (CV), Vodopija Sušanj Dolores (CV) 11.50 – 12.10 Nadzor rizika i mjere protiv legionarske bolesti u objektima od javnog značaja u Primorsko – goranskoj županiji – Sormilić Maja (CV), Rončević Dobrica (CV), Žic Antun 12.10 – 12.30 Provedba dezinfekcije u ugostiteljskoj djelatnosti – Smojver Kristina, Kopjar Mirela, Karolyi Marko 12.30 – 12.50 Stručni nadzor i certifikacija eko-hotela – doprinos sigurnosti i kvaliteti prehrane i smanjenju zdravstvenih rizika u hotelima – Tadić Ranko (CV) 12.50 – 13.20 RASPRAVA 13.20 – 15.20 PAUZA I OBROK 15.20 – 17.10 15.20 – 15.40 Bazeni i prateći prostori – zahtjevi za upravljanjem zdravstvenim rizicima – Bilajac Lovorka (CV), Vukić-Lušić Darija (CV) 15.40– 16.00 Primjena nove Uredbe o kakvoći mora za kupanje na hotelskim plažama – Vukić Lušić Darija (CV), Bilajac Lovorka (CV), Pešut Denis 16.00 – 16.20 Provedba dezinsekcije i deratizacije u hotelima i kampovima sukladno novim zakonskim odredbama – Delonga Ivica (CV) 16.20– 16.40 Primjena metodologije čistije proizvodnje u hotelijerstvu – Tanja Saulig Brajdić, Iva Šebelja, Danijel Bertović 16.40 – 17.10 RASPRAVA 17.10 – 17.30 ZAKLJUČCI KONFERENCIJE IZLAGANJE ROBA I USLUGA Prije početka i tijekom konferencije, te u pauzama, provodit će se praktična demonstracija i izlaganje roba i usluga slijedećih izlagača: Tifone s.r.l. Cassana (Ferrara) Italy, (PPS, 2,40 MB) DiWagner d.o.o. Dukat d.d. Zagreb Ecolab d.o.o. Zagreb Dinotec GmbH, Maintal, Germany KOTIZACIJA ZA KONFERENCIJU Kotizacija za Konferenciju iznosi 600,00 kuna. Uplata se vrši na Žiro račun Komore HUSI: Zagrebačka banka 2360000-1101585096, uz naznaku “Ime i prezime – Kotizacija za Konferenciju Upravljanje zdravstvenim rizicima u hotelskim sustavima”. U slučaju uplate kotizacije iz inozemstva molimo koristiti SWIFT ZABA HR 2X 7001-1409948-000 Zagrebačka banka d.d. KOTIZACIJA UKLJUČUJE: prisustvo na Konferenciji, Zbornik radova, obrok u pauzi te koktel dobrodošlice, navečer 12.11.2009. PRIJAVA SUDIONIKA Prijave za sudjelovanje vrše se putem ispunjenog Prijavnog obrasca Prve obavijesti o Konferenciji (PDF, 194 KB) i dokazom o plaćenoj kotizaciji, koji se dostavljaju poštom na adresu Komore HUSI, putem fax-a, odnosno na e-mail Komore HUSI najkasnije do 9. studenog 2009. godine. Prijavu je moguće izvršiti i OSOBNO, na sam dan održavanja Konferencije, ovisno o raspoloživosti ukupno slobodnih mjesta. Priznaje se samo pisana odjava sa Konferencije, koja mora biti zaprimljena (bez obzira na dan slanja) najmanje dva dana prije održavanja iste. U protivnom se zaračunava puna kotizacija. Račun za uplaćenu kotizaciju moguće je podignuti na dan održavanja Konferencije ili će se isti naknadno poslati poštom Potpuna informacija vezano za organizaciju, prijavu, smještaj te ostale tehničke detalje seminara dostupna je klikom na slijedeće linkove: Druga obavijest i prijavni obrazac (PDF, 194 KB) Druga obavijest i prijavni obrazac (JPG_1.str, JPG_2.str, JPG_3.str) Hotelski smještaj - prijava (PDF, 130 KB; JPG, 993 KB) Dokumenti su najbolje dostupni desnim klikom i izborom opcije 'Save target as'. Sve dodatne informacije dostupne su upitom na: HRVATSKA UDRUGA ZA SANITARNO INŽENJERSTVO -
|
|